BEWUSTWORDING VAN JE TALENTEN

Tools die ik gebruik

We zijn allemaal uniek, we hebben allemaal onze talenten, maar we zijn ons er niet altijd van bewust. Bewustwording van je talenten vereist bewustwording van je gedrag, dit is de sleutel naar flexibeler worden in je denken en doen. Flexibiliteit die nodig is om je talenten te ontplooien maar ook om nieuw gedrag aan te leren.

Om dit inzichtelijk te krijgen maak ik gebruik van o.a. de arbeidsmarktscan, de interesse- en competentievragenlijst, van de profieltesten MyDrives, MyHabits en DISC en van de coach methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). 

Scroll naar beneden voor meer informatie over de verschillende scans, profieltesten en NLP.


talent, bewustwording, flexibiliteit, comptentiescan, arbeidsmarktscan, MyDrives, drijfveren, gedrag, DISC, NLP coach

WAT JE WILT VOLGENS JEZELF

MYDRIVES 

MyDrives wordt ook wel omschreven als een kleurrijke kijk op je persoonlijkheid. MyDrives hanteert zeven kleurtypen die inzicht geven in je drijfveren die iets zeggen over wat je wilt, wat je motiveert.

De MyDrives rapportage geeft inzicht in de volgende persoonlijke eigenschappen:

 • De voorkeurskleuren die je persoonlijkheid bepalen.
 • De oppositie kleuren waar je de kriebels van krijgt.
 • De kleuren die energie geven en welke energie kosten.
 • De rol die je voorkeur heeft. Ben je een denker, doener of juist een gevoelspersoon?
 • De kleuren die bepalen hoe je denkt en doet als er flinke druk ontstaat.

JE GEDRAG VOLGENS ANDEREN

MYHABITS

Door verschillende personen uit jouw omgeving te vragen de MyHabits 360º - vragenlijst in te vullen over je gedrag krijg je een compleet beeld van welke kleuren in je gedrag zichtbaar zijn. Wanneer je het gedrag kunt laten zien dat aansluit op je persoonlijke drijfveren (MyDrives) en bijbehorende voorkeurskleuren dan is de kans het grootst dat je daarvan energie krijgt en dat flow ontstaat.

De MyHabits 360° feedback analyse maakt gebruik van de zeven kleurtypen uit de MyDrives analyse. 
JE GEDRAG VOLGENS JEZELF

DISC

DISC geeft in 4 kleuren inzicht in je gedrag en communicatie. Hierdoor kun je beter aansluiten op ieders persoonlijke communicatiebehoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen.


De DISC rapportage geeft inzicht in:

 • Hoe je jezelf ziet.
 • Hoe je handelt onder druk en in stressvolle situaties.
 • Hoe je je aanpast aan de omgeving.

ONTDEK WAAROM JE DOET WAT JE DOET

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. 

Tijdens online coaching maak ik gebruik van NLP technieken
die voor meer flexibiliteit in je gedrag zorgen waardoor je een meer ontspannen, succesvoller en betekenisvoller leven leidt. 

Met behulp van het NLP coachmodel werken we samen naar hetgeen je graag wilt bereiken. Het model helpt mij om jouw hulpvraag op een gestructureerde manier te analyseren zodat je bewust wordt waar je nu staat, waar je naartoe wilt, wat je tegenhoudt en welke hulpmiddelen kunnen worden ingezet om je doel te bereiken. Dit gebruik ik in combinatie met de resultaten van het assessment.WAT IS MIJN ARBEIDSMARKTPOSITIE?

ARBEIDSMARKTSCAN

De Arbeidsmarktscan, berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. 

Mét de mogelijkheid om je huidige functie te vergelijken met andere beroepen. En natuurlijk inclusief een helder en rapport met persoonlijke tips.


Voor zowel medewerker als werkzoekende een helder verhaal met bruikbare tips:

 • Hoe is je perspectief voor de komende 12 maanden?
 • Wat zijn je belangrijkste kansvergroters?
 • Waar vind ik de juiste vacatures?

WAT WIL/KAN IK, EN WELK BEROEP/OPLEIDING PAST DAARBIJ?

INTERESSE- EN COMPETENTIEVRAGENLIJST

Interesses zeggen iets over iemands persoonlijke motivatie. Wanneer je in je beroep of studie bezig kan zijn met dingen die je interesseren, dan is de kans groot dat je je werk goed doet en steeds beter gaat worden. Daarnaast wordt ook gekeken naar competenties.

Want affiniteit heeft meer gewicht wanneer het samengaat met specifieke kennis en vaardigheden.